Üdvözlünk az önsegítő programunkban!

Az kannabiszpontot arra használhatod, hogy le tudd rakni a spanglit, vagy csökkentsd a fogyasztásodat. Az önsegítő program teljes mértékben on-line, elejétől a végéig a neten keresztül végezheted el. Természetesen abszolút anonim az egész, és minden információt bizalmasan kezelünk (az Adatkezelési szabályzatunkat itt olvashatod el).

A program a regisztrációval kezdődik, ami pár egyszerű lépésből áll. Első lépésben a kannabisz használatoddal kapcsolatos helyzetet rögzítjuk, azaz azt, hogy mennyit szívtál az elmúlt héten. Ezután azt kell összeszedned, hogy számodra mik a szívás előnyei és hátrányai, majd meg kell adnod, hogy mit szeretnél elérni a program végére. Az egész folyamat körülbelül negyed óráig fog tartani.

Miután regisztráltál, a legjobb, ha minden nap be tudsz lépni körülbelül 10 percre, de csinálhatod úgy is, hogy két-három naponta viszed fel, hogy mennyit szívtál az elmúlt napokban. A program abban segít, hogy pontosan követni tudd, hogy mennyi kannabiszt fogyasztasz és hogy mikor tört rád a sóvárgás egy spangli után. Ez abban segíthet majd, hogy tisztábban lásd majd, hogy milyen helyzetekben megy nehezen, hogy kontroll alatt tartsd kannabisz használatodat, és a program segíteni tud abban is, hogy meg tudj birkózni ezekkel a helyzetekkel és visszaszerezd az irányítást.

Ha már pár nap adataid felvitted a rendszerbe, az oldal automatikusan grafikonokat és táblázatokat hoz létre belőlük. Ezek azért fontosak, mert az ábrák segítségével nagyon könnyen követheted majd, hogy hogy állsz ahhoz képest, amit elhatároztál.

A kannabiszpont önsegítő programja négy hetes, a tapasztalatok alapján ennyi idő elég ahhoz, hogy át tudd gondolni, hogy milyen szerepe is van az életedben a szívásnak, és rá tudj jönni, hogy neked mik az igazán kockázatos helyzetek a kannabisz fogyasztás szempontjából.


Eddig tartott a bevezető, regisztrálj és kezdd el a programot!


Elkezdem a programot!

Miért hoztuk létre

a kannabiszpontot?

Magyarországon a kábítószerek által leginkább veszélyeztetett csoport a fiatalok és fiatal felnőttek, a legelterjedtebb drog a kannabisz (marihuána). A problémás szerhasználókra jellemző, hogy nem tartják magukat „betegnek”, „drogosnak”, így nem keresnek egészségügyi segítséget, ugyanakkor az egészségügyi intézmények jellemzői miatt (túlságosan orvos-központú megközelítés, az anonimitás nehezen garantálható, a programok és intézmények nem vonzók) sem fog ez a csoport segítséget kérni. Életkori sajátosságai miatt (tanulnak, dolgoznak) ez az egyik legproduktívabb korcsoport, a problémás használat az életminőségüket és a produktivitásukat jelentősen rontja.  Tovább...