A programról

Az önsegítő program célja a problémásnak ítélt szerhasználatod megváltoztatása, hogy teljesebb, tudatosabb, boldogabb életet élhess! Ehhez döntened kell, legalább a mellett, hogy megpróbálsz változtatni. Ez a döntés persze mindenkinél mást jelenthet: valakinél a kannabiszfogyasztás csökkentését, másoknál a spangli teljes elhagyását – mindenki saját igényeihez, életmódjához mérten határozza meg céljait. Ehhez a változtatáshoz kapsz nélkülözhetetlen eszközöket és információkat az oldalon. Az önsegítő program használata során így könnyen felismerheted a legfontosabb elvonási tüneteket, megérted a rutinná vált viselkedésed mögötti motivációidat, felismered gyengeségeidet és erősségeidet, és megtanulhatod, hogy kerülheted el a kísértést, illetve folyamatosan rögzítheted, hogy milyen előrelépést értél el a terápia kezdete  óta. Hogy mit gondolsz az eredményeidről, az  csak Rád tartozik, a Te dolgod értékelni magad, tőlünk tükröt kapsz és lehetőségeket, hogy elérd céljaidat.


Az önsegítő program négy hetes, de ha úgy érzed, ez idő alatt nem érted még el a kívánt változást, akkor ne torpanj meg: kezdd bátran újra, légy türelmes magadhoz, hisz elsőre ritkán sikerül!


Az önsegítő program természetesen nem hagy egyedül. Az oldalon található fórumban számos téma mentén megbeszélheted tapasztalataidat, kérdéseidet, problémáidat a regisztráltakkal. De ha személyes egyeztetést szeretnél, vagy visszajelzést akarsz kapni a terápiáddal kapcsolatban, akkor arra is van lehetőség: jelezz nekünk, ne habozz!


Az önsegítő program viszont nem helyettesíti az elterelésen való részvételt, ha esetleg marihuana fogyasztáson, vagy birtokláson kapnak. A program célja az életmódod megváltoztatása, annak jogi vonatkozásai nincsenek.

 

Regisztrálok és elkezdem a programot!

Miért hoztuk létre

a kannabiszpontot?

Magyarországon a kábítószerek által leginkább veszélyeztetett csoport a fiatalok és fiatal felnőttek, a legelterjedtebb drog a kannabisz (marihuána). A problémás szerhasználókra jellemző, hogy nem tartják magukat „betegnek”, „drogosnak”, így nem keresnek egészségügyi segítséget, ugyanakkor az egészségügyi intézmények jellemzői miatt (túlságosan orvos-központú megközelítés, az anonimitás nehezen garantálható, a programok és intézmények nem vonzók) sem fog ez a csoport segítséget kérni. Életkori sajátosságai miatt (tanulnak, dolgoznak) ez az egyik legproduktívabb korcsoport, a problémás használat az életminőségüket és a produktivitásukat jelentősen rontja.  Tovább...